pátek 8. února 2013

Podpořte petici Sofispol



Podpořte statut "politického hnutí" podpisem petice!


Aby bylo možno vize našeho sdružení přeměnit v realitu je nutno dosáhnout právní subjektivity „politického hnutí“, jen tak je možné demokratickou cestou dosáhnout změny systému.

Hnutí musí být registrováno podle zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích ve znění pozdějších předpisů - a jednou z podmínek registrace je petice alespoň jednoho tisíce občanů požadujících, aby strana a hnutí vznikly s uvedením jejich jména a příjmení, data narození, bydliště a podpisu.


PDPOŘTE PROTO „PETICI ZA VZNIK POLITICKÉHO HNUTÍ SOFISPOL“ A PŘIPOJTE SE K NÍ VAŠÍM PODPISEM


--------------------------------------------------------------------------------------


PETICE ZA VZNIK POLITICKÉHO HNUTÍ „SOFISPOL“


Svým podpisem se připojuji k „Petici za vznik politického hnutí Sofispol“ podle zákona číslo 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích ve znění pozdějších předpisů. Sofispol je politické hnutí všech, kterým není osud tohoto světa lhostejný. Je to nadstranická organizace obdobně smýšlejících lidí, kteří se chtějí aktivně angažovat v boji za lepší a spravedlivější zítřek a chtějí prosazovat radikální změny v ekonomicko-politických otázkách řízení našeho státu, jakožto i ve všech ostatních sférách jakkoli souvisejících s chodem státu i veškerých jeho institucí.

                            JMÉNO .............................................................
                            PŘÍJMENÍ .........................................................
                            DATUM NAROZENÍ .........................................
                            BYDLIŠTĚ ........................................................
                            PODPIS ............................................................


Vyplněnou petici zašlete na adresu:
SOFISPOL, Karlštejnská 276
Černošice
252 28

DĚKUJEME ZA VAŠI PODPORU!



---------------------------------------------------------------------------------------


petice ke stažení níže:



----------------------------------------------------------------------------------------



Zdravíme všechny, kterým není náš společný zítřek lhostejný! Vyjádřete svou podporu hnutí SOFISPOL na síti Facebook, zařazením do Vašich přátel (přesněji zasláním Vaši žádosti o zařazení do přátel SOFISPOLU, kterou s potěšením přijmeme)

…...................................................

Úvodem naší výzvy se předem omlouváme, že Vás obtěžujeme svými možná naivistickými vizemi lepších zítřků – ale kdo nic nedělá nic nezkazí? Dovolujeme si Vás proto oslovit, neboť si myslíme, že bychom mohli mít v mnohých směrech obdobný pohled na věc.

Asi s námi budete souhlasit, že naše společnost je nemocná, a to především mravně nemocná, a v horizontu událostí jak jej můžeme sledovat, by to byl asi velmi sisyfovský boj pokud si budeme myslet, že náprava je možná za stávajícího hierarchického modelu mravně-morálních hodnot a navíc v našich historicky daných podmínkách systému tzv. zastupitelské neboli parlamentní demokracie.

V dnešní době, a díky za to, již krystalizuje a někdy se i začíná profilovat nemálo společensko-politických aktivit, kterým není současný stav věcí lhostejný a aktivně veřejně vystupují a snaží se o prosazování změn, reforem, restrukturalizací, úprav či jakýchkoli jiných prostředků k nápravě již neudržitelného a velmi neutěšeného stavu naší společnosti.

Bohužel, (možná nevíme o všech), ale většina těchto aktivistů se buď snaží pouze svrhnout stávající vládní garnituru anebo se jimi navrhované reformní snahy týkají pouze stávajícího státoprávního systému s vírou, že tento systém se dá nějakým způsobem revitalizovat a následně restartovat a jako Fénix vyvstane z těchto změn společnost fungující, spravedlivá a mravně nezkažená.

Myslíme si, že právě zde je zakopáno „jádro pudla“ a otázka zní: „Dá se vůbec v našich zeměpisných šířkách, s našimi historickými zkušenostmi, v našich podmínkách a za současné mezinárodně-politické situace v této době reformovat a restartovat stávající systém parlamentní demokracie tak, aby se dosáhlo hodnotově, tedy axiologicky kvalitativně vyššího řádu s výše jmenovanými cíli jak bylo naznačeno v předcházejícím odstavci?“ - myslíme, že odpovědí je jasné „NE“ a pokusy o jakékoli kosmetické či dílčí „opravy“ stávajícího systému jsou jen planou iluzí, jež povede pouze k prodlužování jakéhosi agonického stavu jehož neudržitelný totální kolaps dříve či později musí přijít.

Úkolem dnešních dnů proto není vymýšlení spásonosných reformních kroků v rámci zachování stávajícího společensko-politického systému, ale zabránit či minimalizovat další kataklyzmatické přehmaty či lapsy stávajících vlád a současně velmi intenzivně pracovat na výchozích podmínkách, jež by umožnily přechod na kvalitativně řádově vyšší výchozí platformu státoprávního systému, jenž nebude trpět stále se opakujícími elementárními omyly prošlých věků.

Na tomto místě si dovolujeme vznést svůj uctivý apel směrem k Vám, neboť jsme přesvědčeni o tom, že každý z nás má v sobě svým způsobem obrovský (někdy i latentní) inovativní, konstruktivní a tvůrčí potenciál pro zrod revolučních a mnohdy i naprosto zásadních nových systémových koncepcí, jež by mohli být, ať v jakékoli oblasti lidského konání, základními kameny oné pomyslné neoplatformy z níž by mohl vzejít lepší zítřek pro nás pro všechny.

Vzhledem k výše uvedenému, se nějaký čas zabýváme alternativami východisek z nastíněných problémů, které již byly intelektuálně velmi schopnými kapacitami na celém světě determinovány a možná řešení byla ve vší podstatě definována a snažíme se skrze organizování „mozkových trustů“ o jejich praktickou realizaci. Vzhledem k tomu, že pokud společnost udělá hypotetický radikální krok „A“, čímž by paralyzovala stávající mocensko-politické struktury, musí mít již připraven víceméně podrobně zpracován i krok „B“, tj. již jednou zmiňované nahrazení stávajícího nefunkčního systému vysoce sofistikovanou alternativou, která by vedla k neopakování starých chyb a umožnila by, pokud možno co nejméně bolestivý a maximálně plynulý, přechod ke kvalitativně řádově vyššímu organizačnímu schématu výchozí platformy státoprávního a společensko-hospodářského systému.

Proto již dále nebudeme pouze rozvádět všeobecně známá fakta a odkazujeme na „Facebook-profil SOFISPOL“ (a portály hnutí uvedené v "informacích našeho Facebook-profilu" tj. http://sophispol.webnode.cz/), které se výše obecně nastíněnou problematikou zabývají poněkud konkrétněji. Pokud by jste usoudili, že i pro Vás by mohly být naše úvahy užitečné, neboť jisté styčné plochy jsou myslíme již patrny, rádi přivítáme bližší spolupráci s Vámi, především pak při hledání a následné koordinaci zmiňovaných mozkových trustů, bez kterých jakékoli nalezení nutných smysluplných a sofistikovaných radikálních změn není možné. Nebo můžete alespoň vyjádřit Vaší solidaritu zařazením našeho Facebook-profilu do Vašich přátel, jak je naznačeno v úvodu našeho dopisu.


Za Vaši podporu děkuje 
Koordinační Centrum SOFISPOL
sofispol@gmail.com

Žádné komentáře: